#salvatipipera | Ad Litteram – ”Bogați fără noblețe”

Echipa Ringier România care a realizat videoclipul campaniei nu a putut fi completă fară artistul AdLitteam, pe numele său real Cristian Scânteie Ionescu. El a compus special o piesă pentru campania #SalvatiPipera care subliniază problemele cu care se confruntă, în egală măsură, întregul oraș. Imnul #SalvatiPipera se numește “Bogați fără noblețe” și este despre nenumăratele contraste urbane ale Bucureștiului din 2018. AdLitteram a detaliat într-un scurt interviu pentru Libertatea mesajele-cheie din piesa sa.

Reporter: Cum arată în viziunea ta un bogat fără nobleţe?

AdLitteram: Depinde de context, în situaţia de față, “bogaţii fără nobleţe” suntem noi, ăştia care ne facem veacul prin Bucureşti şi împrejurimi, prefăcându-ne că “învăţăm ce au uitat alţii”. Mă opresc aici, să înţeleagă fiecare ce vrea şi cât poate. Sunt convins că nu aş mulţumi pe nimeni cu această definiţie. Oricum, nu vreau să schimb pe nimeni, să nu se înţeleagă greşit prezenţa mea în acest proiect, să zicem că eu sunt doar povestitorul. Textul intervenţiei mele muzicale face referire la Bucureşti şi vecinătatea lui.

Reporter: Mizeria, ambuteiajele și aglomerația din mijloacele de transport în comun. Ne vom sufoca la un moment dat sau întrevezi o lumină la capătul tunelului?

AdLitteram: Într-o lucrare românească, capătul tunelului se vede după 5-6 ani. Şi aici depinde de intersecţie. Momentan e beznă, iar campania “Salvaţi Pipera” e şi ea abia demarată. Chiar nu vreau să mă gândesc la vreo soluţie. Eexistă oameni aleşi de popor, oameni care ar trebui să gândească rezolvarea, sunt plătiţi cu bani buni pentru asta şi totuşi noi îi luăm doar la bani mărunţi. Pot să spun doar că trebuie să ai nervii tari ca să poţi ieși din casă la ore de vârf, fie ca o faci ca pieton, fie că o faci cu transportul în comun sau cu auto personal. Cât despre mizerie, merge în ton cu trăsăturile de caracter, cu îngălarea.

Reporter: “Plătim taxe şi impozite în prima zi din an” – care este explicaţia pentru acest lucru, din punctul tău de vedere?

AdLitteram: Probabil mica reducere a impozitului ce o au până în luna martie, frică să nu îşi piardă locul de parcare, frica aplicării unor penalităţi, frica de viaţa în general. Oamenii oricum sunt învăţaţi să se supună, cu toate că lipsesc cu desăvârşire liderii.

Reporter: S-au schimbat lucruri în bine în România folosind cuvântul ca armă a gândului? Dacă da, care?

AdLitteram: Nu. Aici totul îşi urmează cursul firesc, oricât de mult ne-am minţi.

Reporter: Merita să fie salvată Pipera?

AdLitteram: Nu știu dacă merită sau nu. Ce pot să spun e doar că aştept cu interes rezultatele campaniei Libertatea.

Publicat la 9 aprilie 2018 in VIDEO

DISTRIBUIE

About the Author

LASA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top